Digidokter (online): Lenteschoonmaak op je smartphone & PC

U bent hier

Home > Digidokter (online): Lenteschoonmaak op je smartphone & PC

Online Digidokter-sessie #coronacrisis

Wanneer

za, 27/03/2021 - 09:30 - 10:30
Voeg toe aan kalender2021-03-27 09:30:002021-03-27 10:30:00GMT+01:00Digidokter (online): Lenteschoonmaak op je smartphone & PCWandelweg 11 8500 Kortrijk

Waar

Uw eigen kot
Wandelweg 11
8500 Kortrijk

Prijzen

Standaardtarief - 5.00
Sociaal tarief - 2.50

Mensen die recht hebben op een vervangingsinkomen, werkzoekenden en (voltijdse) studenten komen in aanmerking voor deze korting.

UiTPAS kansentarief - 1.00

Voor deelnemers met een UiTPAS hebt en een verhoogde tegemoetkoming, kennen we je na melding van je UiTPAS-nummer of het nummer op je mutualiteitsklever deze korting toe.

Gratis - 0.00

 

De lente is sowieso een goed moment om grote schoonmaak te houden, en de coronacrisis voegt daar een extra argument aan toe: 'blijf in je kot' lukt natuurlijk beter in een propere omgeving. Gezien we met z'n allen ook meer dan ooit digitaal actief zijn, word je ook sneller geconfronteerd met digitale wanorde. Je wil bijvoorbeeld een app installeren op je smartphone maar krijgt steeds de melding "Er is onvoldoende opslagruimte"? En ook op je laptop of PC hopen de gegevens zich allicht op en krijg je misschien af te rekenen met opslaglimieten.

In deze online Digidokter-sessie bekijken we eerst hoe je terug opslagruimte van je smartphone (Android/iOS) vrijmaakt. Daarna maken we dezelfde oefening voor een (Windows-)laptop of PC. Je leert o.a. hoe je met behulp van 'schijfopruiming' overbodige (cache-)bestanden wist, hoe je opstartprogramma's deactiveert en ongebruikte apps of programma's (of 'bloatware') verwijdert.

Tijdens deze webinar kan je via het chatvenster bij een tweede Digidokter (chatmoderator) terecht met al je digitale vragen!

Praktische info:

OPGELET daags voordien (vrijdagmiddag) ontvang je een definitieve bevestigingsmail met de exacte deelnamelink op WebinarGeek.

Partner:

Kenniscentrum ARhus
Bibliotheek Waregem

Over de begeleiding:

Dries Taveirne is leerkracht PC-technicus en ICT-coördinator bij Athena Campus CLW.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar