Digidokter (online): Bluetooth-apparatuur & probleemoplossing

U bent hier

Home > Digidokter (online): Bluetooth-apparatuur & probleemoplossing

Online Digidokter-sessie #coronacrisis

Wanneer

za, 27/02/2021 - 09:30 - 10:30
Voeg toe aan kalender2021-02-27 09:30:002021-02-27 10:30:00GMT+01:00Digidokter (online): Bluetooth-apparatuur & probleemoplossingWandelweg 11 8500 Kortrijk

Waar

Uw eigen kot
Wandelweg 11
8500 Kortrijk

Prijzen

Standaardtarief - 5.00
Sociaal tarief - 2.50

Mensen die recht hebben op een vervangingsinkomen, werkzoekenden en (voltijdse) studenten komen in aanmerking voor deze korting.

UiTPAS kansentarief - 1.00

Voor deelnemers met een UiTPAS hebt en een verhoogde tegemoetkoming, kennen we je na melding van je UiTPAS-nummer of het nummer op je mutualiteitsklever deze korting toe.

 

Bluetooth is een radioverbinding voor spraak en data op korte afstand (10m). De eerste versie zag het levenslicht in 1994, bij Ericsson. Vandaag is de techniek alomtegenwoordig.

Bluetooth dankt zijn populariteit vooral aan zijn energiezuinigheid. En dat energieverbruik is bij de laatste versies (4.x & 5.x) nog verder geoptimaliseerd, terwijl de belangrijkste tekortkomingen uit de begindagen (beperkt bereik, reactiesnelheid, doorvoer) gedeeltelijk zijn weggewerkt.

In deze sessie bekijken we de vele toepassingsgebieden:

  • Speakers, koptelefoons, oortjes, audio receivers, headsets, carkits
  • Koppeling met boordcomputers
  • Toetsenbord en muis
  • Printers
  • Bestandsoverdracht
  • Contact-tracing (i.k.v. de corona-crisis)

We behandelen ook de meest voorkomende problemen bij het verbinden van apparaten, zoals het foutief gebruik van de detectie- of koppelmodus in plaats van verbindingsmodus (en omgekeerd).

Tijdens deze webinar kan je via het chatvenster bij een tweede Digidokter (chatmoderator) terecht met al je digitale vragen!

Praktische info:

OPGELET daags voordien (vrijdagmiddag) ontvang je een definitieve bevestigingsmail met de exacte deelnamelink op WebinarGeek.

Partner:

Kenniscentrum ARhus
Bibliotheek Waregem

Over de begeleiding:

Dries Taveirne is leerkracht PC-technicus en ICT-coördinator bij Athena Campus CLW.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar