Digidokter: Muziek lokaal beheren versus streamen

U bent hier

Home > Digidokter: Muziek lokaal beheren versus streamen

Wanneer

za, 25/04/2020 - 10:00 - 12:00
Voeg toe aan kalender2020-04-25 10:00:002020-04-25 12:00:00GMT+01:00Digidokter: Muziek lokaal beheren versus streamenKarel Van Manderstraat 26 8760 Meulebeke

Waar

Bibliotheek Meulebeke
Karel Van Manderstraat 26
8760 Meulebeke

Prijzen

Standaardtarief - 5.00

 

"Vroeger was het tenminste eenvoudig" is een veelgehoorde verzuchting. Je kocht een muziek-CD, je stopte die in een CD-speler en je drukte op 'play'.
Eenvoudig was het zeker. Maar niet flexibel. Vandaag verwacht je muziek op eender welke plaats, op eender welk apparaat, op eender welk moment te kunnen beluisteren. En die wens is niet compatibel met een ouderwetse 'fysieke drager' zoals de muziek-CD. Daarom tonen we in deze sessie eerst hoe je een CD kopieert naar je laptop of PC ('rippen' & 'encoderen'), hoe je de resulterende mp3-bestanden organiseert en hoe je ze overbrengt naar een smartphone, tablet, of mp3-speler.

Maar we zetten meteen ook een stap verder. In plaats van muziek lokaal te beheren en over en weer te kopiĆ«ren tussen allerhande apparaten, zou het niet handiger zijn dat al je muziek centraal beschikbaar is? Dat is precies wat je met Google Music kan doen. Eenmaal je je eigen muziekcollectie hebt geĆ¼ploaded naar de cloud kan je die muziek vervolgens streamen naar al je apparaten (via een app, via de browser of via een streaming-apparaat).

We bespreken natuurlijk nog andere bekende diensten zoals Spotify, iTunes & Apple Music. En we zoomen tot slot nog kort in op podcasts, een fenomeen dat aan een heuse revival is begonnen.

Inschrijven bij

Bibliotheek Meulebeke
Tel:
051/486359

Partner:

Bibliotheek Meulebeke

Over de begeleiding:

Rolf Demeulenaere is lesgever ICT in het volwassenenonderwijs.

Online inschrijven is niet mogelijk voor deze activiteit. Kijk onder 'Praktisch' voor meer info