Digidokter: Muziek lokaal beheren versus streamen

U bent hier

Home > Digidokter: Muziek lokaal beheren versus streamen

Wanneer

za, 23/02/2019 - 10:00 - 12:00
Voeg toe aan kalender2019-02-23 10:00:002019-02-23 12:00:00GMT+01:00Digidokter: Muziek lokaal beheren versus streamenVanackerestraat 20 8560 Wevelgem

Waar

Bib in het Park
Vanackerestraat 20
8560 Wevelgem

Prijzen

Standaardtarief - 6.00

Code: 197870

"Vroeger was het tenminste eenvoudig" is een veelgehoorde verzuchting. Je kocht een muziek-CD, je stopte die in een CD-speler en je drukte op 'play'.
Eenvoudig was het zeker. Maar niet flexibel. Vandaag verwacht je muziek op eender welke plaats, op eender welk apparaat, op eender welk moment te kunnen beluisteren. En die wens is niet compatibel met een ouderwetse 'fysieke drager' zoals de muziek-CD. Daarom tonen we in deze sessie eerst hoe je een CD kopieert naar je laptop of PC ('rippen' & 'encoderen'), hoe je de resulterende mp3-bestanden organiseert en hoe je ze overbrengt naar een smartphone, tablet, of mp3-speler.

Maar we zetten meteen ook een stap verder. In plaats van muziek lokaal te beheren en over en weer te kopiëren tussen allerhande apparaten, zou het niet handiger zijn dat al je muziek centraal beschikbaar is? Dat is precies wat je met Google Music kan doen. Eenmaal je je eigen muziekcollectie hebt geüploaded naar de cloud kan je die muziek vervolgens streamen naar al je apparaten (via een app, via de browser of via een streaming-apparaat).

We bespreken natuurlijk nog andere bekende diensten zoals Spotify, iTunes & Apple Music. En we zoomen tot slot nog kort in op podcasts, een fenomeen dat aan een heuse revival is begonnen.

Partner:

Bib in het Park

Over de begeleiding:

Joachim Leeman is systeem- en netwerkbeheerder in de openbare sector.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.