Digidokter: Kabels & aansluitingen: wegwijs in de jungle

U bent hier

Home > Digidokter: Kabels & aansluitingen: wegwijs in de jungle

Wanneer

za, 16/02/2019 - 10:00 - 12:00
Voeg toe aan kalender2019-02-16 10:00:002019-02-16 12:00:00GMT+01:00Digidokter: Kabels & aansluitingen: wegwijs in de jungleLeiestraat 30 8500 Kortrijk

Waar

Bibliotheek Kortrijk
Leiestraat 30
8500 Kortrijk

Prijzen

Standaardtarief - 5.00

Code: 197925

Herken je de frustratie wanneer een kabel niet in ‘het gaatje’ past, of wanneer je de connector weer eens ondersteboven blijkt te houden? Welkom in de weerbarstige wereld van kabels & aansluitingen. In tijden van LTE, wifi, bluetooth en draadloos laden lijkt het een kwestie van tijd voor alle kabels zullen verdwijnen. Maar je mag de voordelen van een vaste verbinding niet onderschatten.

In deze sessie scheppen we orde en duidelijkheid in de spaghetti van draden. We bespreken vooreerst USB-C, dat enkele jaren geleden werd ingeluid als de heilige graal: een omkeerbare stekker (zonder boven- of onderkant) die altijd meteen past. Toch slaagt USB-C er slechts gedeeltelijk in om de kabelchaos te verminderen, want: de ene USB-C-kabel blijkt de andere niet.

We schetsen nog kort alternatieven voor USB zoals Lightning en Thunderbolt, om vervolgens in te zoomen op kabels die voor een specifiek doel gebruikt worden:

  • ​netwerkkabels (ethernet ofte UTP)
  • beeldschermkabels (VGA, SCART, DVI en HDMI)
  • geluidskabels (mini-jack, RCA, Toslink)

Tenslotte stippen we ook het bestaan van ‘adapters’ of verloopstukken aan, waarmee je bijvoorbeeld een oud beeldscherm op een nieuwe PC kan aansluiten.

Partner:

Bibliotheek Kortrijk

Over de begeleiding:

Rolf Demeulenaere is lesgever ICT in het volwassenenonderwijs.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.