Digidokter: Je wifi-netwerk optimaliseren

U bent hier

Home > Digidokter: Je wifi-netwerk optimaliseren

Wanneer

za, 09/05/2020 - 10:00 - 12:00
Voeg toe aan kalender2020-05-09 10:00:002020-05-09 12:00:00GMT+01:00Digidokter: Je wifi-netwerk optimaliserenLakenmarkt 9 8700 Tielt

Waar

Bibliotheek Tielt
Lakenmarkt 9
8700 Tielt

Prijzen

Standaardtarief - 5.00

 

OPGELET datum werd verplaatst van 16 mei naar 9 mei.

In de hiërarchie van menselijke noden lijkt er een basislaag te zijn bijgekomen: WiFi. Omdat zoveel toestellen in huis vandaag met internet geconnecteerd zijn (smartphones, tablets, laptops, smart-TV's, mediaspelers, ...) gaat menig thuisnetwerk gebukt onder een te hoge belasting. Ofwel is er geen signaal (te beperkt bereik), ofwel gaat het niet vooruit (performantieprobleem). Frustratie alom.

De commercie speelt hier handig op in: je kan tegenwoordig aan de kassa van je supermarkt nog snel een WiFi-versterker of repeater mee grissen. Maar is dat wel een goede oplossing? Of blijf je op die manier een beetje aanmodderen?

In deze lezing/demo overlopen we verschillende aandachtspunten en oplossingen om je WiFi-netwerk te optimaliseren. Hoe kan je problemen met je WiFi opsporen en analyseren? Wat is de beste plaatsing voor je router? Wat is het verschil tussen een modem, een router, een access point, een repeater en een powerline adapter? 


Tenslotte kijken we ook na of alles wel snor zit met de veiligheid van je netwerk, en bespreken ook diensten als Wi-Free (Telenet) en FON (Proximus).

Partner:

Bibliotheek Tielt

Over de begeleiding:

Dries Terryn is ICT-coördinator bij de Sint-Jorisschool in Menen.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar