Digidokter: eID & itsme: dit kan je er allemaal mee

U bent hier

Home > Digidokter: eID & itsme: dit kan je er allemaal mee

Wanneer

za, 27/04/2019 - 10:00 - 12:00
Voeg toe aan kalender2019-04-27 10:00:002019-04-27 12:00:00UTCDigidokter: eID & itsme: dit kan je er allemaal meeKarel Van Manderstraat 26 8760 Meulebeke

Waar

Bibliotheek Meulebeke
Karel Van Manderstraat 26
8760 Meulebeke

Prijzen

Standaardtarief - 5.00

Code: 197950

Tegen 2020 wil de federale overheid dat alle administratie ook via digitale kanalen (aka 'digitaal loket') kan verlopen. Dat is op zich al een grote uitdaging. Maar het betekent ook dat alle burgers mee moeten zijn in dit digitaliseringsproces, d.w.z. over de nodige apparatuur beschikken én over de nodige kennis en vaardigheden.

In deze Digidokter-sessie maken we alvast werk van de laatste opdracht. We overlopen vooreerst de verschillende mogelijkheden om je online aan te melden op deze overheidsdiensten: met de eID, een token of met de itsme-app.

Eénmaal succesvol aangemeld heb je toegang tot een waaier van overheidsdiensten: Mybelgium, Tax-on-web, Mypension, Mycareer, Mysocialsecurity, … Ook heel wat stadszaken kan je trouwens thuis regelen: een adreswijziging doorgeven, een vergunning of attest aanvragen, zalen of materialen reserveren, ...  Zo vermijd je verplaatsingen en wachtrijen.

We demonstreren de inlogprocedure, overlopen een aantal van de beschikbare diensten of zaken die je online met de stad kunt regelen. En we staan natuurlijk ook stil bij het aspect veiligheid, dat nooit het slachtoffer mag zijn van verhoogd gebruiksgemak.

Partner:

Bibliotheek Meulebeke

Over de begeleiding:

Willy Messiaen is animator bij Seniornet Vlaanderen en heeft een passie voor GPS-toepassingen en -toestellen.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.