Digidokter: Digitaal ontstressen: tips & trucs

U bent hier

Home > Digidokter: Digitaal ontstressen: tips & trucs

Wanneer

za, 19/01/2019 - 10:00 - 12:00
Voeg toe aan kalender2019-01-19 10:00:002019-01-19 12:00:00UTCDigidokter: Digitaal ontstressen: tips & trucsLakenmarkt 9 8700 Tielt

Waar

Bibliotheek Tielt
Lakenmarkt 9
8700 Tielt

Prijzen

Standaardtarief - 5.00

Code: 197970

Zes op de tien Vlamingen leggen zichzelf regels op om smartphonegebruik onder controle te houden, blijkt uit de laatste Digimeter-bevraging van 2017. Steeds meer mensen worstelen dus met hun afhankelijkheid van digitale diensten.

Herken je de neiging om steeds opnieuw je smartphone te checken wanneer er een nieuwe melding binnenkomt of bij elk 'verloren moment' (toiletbezoek, perron/bushalte, ...)? Puilt je inbox uit en krijg je geen orde in je mails? Betrap je jezelf 's avonds steeds weer met een laptop of tablet in de sofa voor de televisie?

In deze Digidokter-sessie helpen we je graag op weg naar een gezondere omgang met digitale tools. We ontleden eerst de problematiek: hoe komt het dat smartphone, apps e.a. zo'n verslavende werking hebben? Welke factoren spelen hierin mee? Zijn we ons voldoende bewust van ons eigen gedrag? Hoe kan je dit beter monitoren, en zo nodig inperken? Hoe schakel je meldingen van apps uit? Ken je de 'Niet storen'-functie in je smartphone? Heb je al gehoord van blauwlichtfilters? En hoe zinvol is het om huishoudelijke regels in te stellen rond het gebruik van digitale apparaten?

Partner:

Bibliotheek Tielt

Over de begeleiding:

Pieter Dewolf is stafcoƶrdinator in de bibliotheek van Waregem. Hij volgde de opleiding mediacoach. In zijn vrije tijd vind je hem vaak terug op een (perfect onderhouden) fiets.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.