Digidokter: Bijleren met apps

U bent hier

Home > Digidokter: Bijleren met apps

Wanneer

za, 12/01/2019 - 10:00 - 12:00
Voeg toe aan kalender2019-01-12 10:00:002019-01-12 12:00:00UTCDigidokter: Bijleren met appsBekaertstraat 13 8550 Zwevegem

Waar

Bibliotheek Zwevegem
Bekaertstraat 13
8550 Zwevegem

Prijzen

Standaardtarief - 5.00

Code: 197880

Sinds de oertijd ontwikkelt de leercapaciteit van de homo sapiens sapiens zich in een voortdurende stroomversnelling. Bijleren doen wij mensen bijna non-stop, de hele dag door. Vandaag gebeurt dat voornamelijk via schermpjes, met de smartphone op kop.

In deze demo starten we met de meest elementaire handeling: het opzoeken van informatie. We testen de apps van Google en Wikipedia uit, en maken daarbij enkele kritische kanttekeningen. Vervolgens verkennen we YouTube e.a. videoplatformen, waar je niet alleen grappige, onnozele en tijdrovende filmpjes vindt maar ook een onuitputtelijke schat aan nuttige instructievideo's, visuele presentaties, lezingen, enzoverder...

Een leerbehoefte die elke volwassen wel kent is het aanleren van een vreemde taal. We overlopen enkele speelse instudeer-apps, zoals Duolingo. Met Google Translate kan je niet enkele zelf tekst invoeren, maar je kan er ook straatborden of menu-kaarten rechtstreeks mee inscannen. Hier maken we het bruggetje naar 'augmented reality'-apps, waarmee je een extra informatielaag toevoegt aan de 'echte' wereld. Gekende apps zijn Google Goggles, Sky Map, Wikitude en Layar.

Als laatste bekijken we apps om de gevonden kennis te verwerken: Quizlet of Evernote Peek om flashkaarten te maken, Evernote en OneNote om notities bij te houden.

Inschrijven bij

Bibliotheek Zwevegem
Tel:
056 76 59 00

Partner:

Bibliotheek Zwevegem

Over de begeleiding:

Rolf Demeulenaere is lesgever ICT in het volwassenenonderwijs.

Online inschrijven is niet mogelijk voor deze activiteit. Kijk onder 'Praktisch' voor meer info