Digidokter: Bijleren met apps

U bent hier

Home > Digidokter: Bijleren met apps

Wanneer

za, 24/02/2018 - 10:00 - 12:00
Voeg toe aan kalender2018-02-24 09:00:002018-02-24 11:00:00UTCDigidokter: Bijleren met appsBoekenplein 1 8790 Waregem

Waar

Bibliotheek Waregem
Boekenplein 1
8790 Waregem

Prijzen

Standaardprijs - 5.00

Code: 187085

Sinds de oertijd ontwikkelt de leercapaciteit van de homo sapiens sapiens zich in een voortdurende stroomversnelling. Bijleren doen wij mensen bijna non-stop, de hele dag door. Vandaag gebeurt dat voornamelijk via schermpjes, met de smartphone op kop.

In deze demo starten we met de meest elementaire handeling: het opzoeken van informatie. We testen de apps van Google en Wikipedia uit, en maken daarbij enkele kritische kanttekeningen. Vervolgens verkennen we YouTube e.a. videoplatformen, waar je niet alleen grappige, onnozele en tijdrovende filmpjes vindt maar ook een onuitputtelijke schat aan nuttige instructievideo's, visuele presentaties, lezingen, enzoverder...

Een leerbehoefte die elke volwassen wel kent is het aanleren van een vreemde taal. We overlopen enkele speelse instudeer-apps, zoals Duolingo. Met Google Translate kan je niet enkele zelf tekst invoeren, maar je kan er ook straatborden of menu-kaarten rechtstreeks mee inscannen. Hier maken we het bruggetje naar 'augmented reality'-apps, waarmee je een extra informatielaag toevoegt aan de 'echte' wereld. Gekende apps zijn Google Goggles, Sky Map, Wikitude en Layar.

Als laatste bekijken we apps om de gevonden kennis te verwerken: Quizlet of Evernote Peek om flashkaarten te maken, Evernote en OneNote om notities bij te houden.

Praktische info:

Vooraf inschrijven noodzakelijk

Partner:

Bibliotheek Waregem

Over de begeleiding:

Rolf Demeulenaere is lesgever ICT in het volwassenenonderwijs.

Deze activiteit is bijna volzet. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.