Digidokter: Bestanden opslaan in de cloud

U bent hier

Home > Digidokter: Bestanden opslaan in de cloud

Wanneer

za, 22/12/2018 - 10:00 - 12:00
Voeg toe aan kalender2018-12-22 10:00:002018-12-22 12:00:00UTCDigidokter: Bestanden opslaan in de cloudOoststraat 4 A 8840 Staden

Waar

SWOK
Ooststraat 4 A
8840 Staden

Prijzen

Standaardtarief - 5.00

Code: 187962

Cloudopslag is de laatste jaren de norm geworden, zowel in privécontext als op het werk. Sinds we altijd en overal met het internet verbonden zijn, is het heel begrijpelijk dat we ‘fysieke dragers’ (zoals USB-sticks) meer en meer links te laten liggen en voor het gemak kiezen van cloudopslag.

Met Dropbox, Google Drive of OneDrive kan je je bestanden opslaan en openen, waar je ook bent. Wanneer je een bestand wijzigt, wordt het automatisch bijgewerkt op elk apparaat waarop je het bijhorende programmaatje of de app hebt geïnstalleerd. Zo beschik je altijd over de laatste versie.

We demonstreren ook kort 'Google Foto's'. Met deze dienst kan je gratis en onbeperkt foto's opladen. Google analyseert deze foto's en voegt op de achtergrond trefwoorden toe. Je hoeft niet langer zelf je foto's te backuppen, te organiseren, in mapjes onderverdelen, of trefwoorden toevoegen. Dat gebeurt dan allemaal automatisch, en de ordening is veel consequenter dan manueel mogelijk is. Daar tegenover staat dat je een groot stuk van je privacy inlevert, aangezien Google in staat is om zeer veel informatie te extraheren uit jouw foto's en deze informatie in te zetten voor reclamedoeleinden.

Partner:

Bibliotheek De Gobbe

Over de begeleiding:

Rik Coghe geeft op freelancebasis ICT-cursussen en -workshops bij Vormingplus MZW.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.