Digidokter: Backup van je gegevens? Ja, natuurlijk!

U bent hier

Home > Digidokter: Backup van je gegevens? Ja, natuurlijk!

Wanneer

za, 17/11/2018 - 10:00 - 12:00
Voeg toe aan kalender2018-11-17 10:00:002018-11-17 12:00:00UTCDigidokter: Backup van je gegevens? Ja, natuurlijk!Lakenmarkt 9 8700 Tielt

Waar

Bibliotheek Tielt
Lakenmarkt 9
8700 Tielt

Prijzen

Standaardtarief - 5.00

Code: 187968

Spijt komt altijd te laat. Iedereen kent het verhaal van de gecrashte harddisk. Van de gestolen laptop. Van de smartphone in het toilet. Maar als je de mensen vraagt of zij ergens een reservekopie van hun data hebben, dan is het antwoord vrijwel altijd nee. Voor goed verdwenen zijn de gegevens: foto’s, video's, documenten, e-mails, contactpersonen, telefoonnummers.

In deze demo gaan we eerst na waar je bestanden en mappen zich zoal kunnen bevinden: harde schijven, geheugenkaartjes, USB-sticks, mediaspeler, NAS, optische media (CD/DVD/Blu-ray), of ergens bij een cloudopslagdienst. We maken de oefening voor PC's, laptops maar ook voor tablets en smartphones.

Daarna behandelen we de meest elementaire backup-maatregel: zorgen dat je belangrijkste gegevens op minstens 2 opslagplaatsen bewaard worden. Dat kan door geregeld manueel te kopiëren, of automatisch met behulp van cloudsynchronisatiediensten.

Tenslotte stippen we de mogelijkheid aan van volwaardige -  maar complexere - backup-methodes op Windows 10 en Android. We leggen ook het onderscheid uit tussen backups (jouw persoonlijke data) en systeemherstel.

Partner:

Bibliotheek Tielt

Over de begeleiding:

Dries Terryn is ICT-coördinator bij de Sint-Jorisschool in Menen.

Deze activiteit is volzet. Als je inschrijft, kom je op de wachtlijst

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.