Digidokter: Aan de slag met je slimme assistent (Android/iOS)

U bent hier

Home > Digidokter: Aan de slag met je slimme assistent (Android/iOS)

Wanneer

za, 12/12/2020 - 10:00 - 12:00
Voeg toe aan kalender2020-12-12 10:00:002020-12-12 12:00:00GMT+01:00Digidokter: Aan de slag met je slimme assistent (Android/iOS)Bekaertstraat 13 8550 Zwevegem

Waar

Bibliotheek Zwevegem
Bekaertstraat 13
8550 Zwevegem

Prijzen

Standaardtarief - 5.00

 

Trendwatchers wijzen al enkele jaren in de richting van de VS om aan te tonen dat de smartphone over zijn hoogtepunt als 'primaire interface' heen is. Zo beschikt ruim de helft van alle gezinnen in de VS al over een slimme luidspreker.

Slimme luidsprekers reageren op spraakopdrachten, en spraakopdrachten werken een stuk vlotter dan input via een smartphone, toetsenbord of muis.

Maar ook in je smartphone vind je nu al zo’n ingebouwde virtuele assistent ('digitale butler', i.e. Siri of Google Assistant). Daarmee kan je via eenvoudige spraakcommando’s informatie opvragen (het weer, sport, recepten, ...), afspraken of of herinneringen in je agenda laten zetten, een sms’je sturen, e.d.m.

Je kan er in een volgende stap ook andere slimme apparaten mee aansturen, zoals muziek of video laten afspelen op een Chromecast, temperatuur regelen op een Nest-thermostaat, verlichting regelen van slimme lampen alla Philips Hue, enzoverder..

In deze Digidokter-sessie tonen we het hele plaatje en demonstreren we een aantal eenvoudige commando’s.

Inschrijven bij

Bibliotheek Zwevegem
Tel:
056 76 59 00

Partner:

Bibliotheek Zwevegem

Over de begeleiding:

Christophe Ketels is gepassioneerd software consultant. Samen met zijn vrouw onderhoudt hij de blog www.zenspiratie.be en deelt daar zijn ICT-passie onder het motto 'Waarom ingewikkeld als eenvoudig ook kan?'

Online inschrijven is niet mogelijk voor deze activiteit. Kijk onder 'Praktisch' voor meer info