De toekomst van de sociale zekerheid: wandel mee!

U bent hier

Home > Projecten > De toekomst van de sociale zekerheid: wandel mee!
We vieren binnenkort de 75ste verjaardag van onze sociale zekerheid. Het is een van de pijlers van onze democratische samenleving, verweven met alle aspecten van ons leven. Toch staat ze op een kruispunt én onder druk. Waar moet het naartoe met de sociale zekerheid?  
 
Het ACV zette  twee jaar geleden in West-Vlaanderen een traject op met 11 lezingen over de toekomst van de sociale zekerheid (hier te herbekijken). Daar bleef het niet bij: in het najaar van 2018 verscheen er een boek over de lezingenreeks bij EPO én organiseert Vormingplus, in samenwerking met de vakbond socialezekerheidswandelingen.
 
wat is de sociale zekerheid, wat zit er allemaal onder deze noemer?
hoe is de sociale zekerheid geëvolueerd de voorbije 75 jaar?
welke toekomst heeft de sociale zekerheid?
 
Begeleiders nemen je mee voor wandelingen in Kortrijk, Menen, Kuurne, Roeselare, Wevelgem, Waregem,... Je gaat met ze op stap, zij dagen je creatief en speels uit om na te denken en in gesprek te gaan rond de sociale zekerheid en over de uitdagingen waar de sociale zekerheid voor staat.
Heb je interesse om met je organisatie, vereniging, bedrijf, klas, ... op stap te gaan? Elke wandeling duurt ongeveer 2 uur en kost € 50.
 
Contacteer ons met je vraag via maarten.vanhee@vormingplus.be | 056-260 609, laat ons weten in welke stad/gemeente je op stap wil en doe een voorstel van datum. Wij bekijken welke gids beschikbaar is om de wandeling te begeleiden.
 
Een interview met begeleider Philip Douchy en Maarten Vanhee lees je in de Visie van 14 juni, en op de website van ACV West-Vlaanderen.
Periode: 
juni, 2019