De Schemerzone over #metoo

U bent hier

Home > De Schemerzone over #metoo

Gesprekken over de actualiteit

Wanneer

ma, 20/11/2017 - 17:00 - 18:30
Voeg toe aan kalender2017-11-20 16:00:002017-11-20 17:30:00UTCDe Schemerzone over #metooWandelweg 11 8500 Kortrijk

Waar

Vormingplus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen
Wandelweg 11
8500 Kortrijk

Prijzen

Standaardprijs - 0.00

Code: 177157

In 'De schemerzone' gaan we maandelijks met elkaar in gesprek over de actualiteit. Dagelijks krijgen we een tsunami aan informatie over ons heen. Via een simpele muisklik komt nieuws uit heel de wereld ons huis binnen.
Complexe berichtgeving vaak, al dan niet gekleurd. Over cultuur, politiek, gezondheid, samenleving, milieu, lifestyle... Over de gevolgen van de klimaatverandering of de betaalbaarheid van de pensioenen, het gevaar van tax shift of de zegen van migratie, de kostprijs van een theaterticket of het aantal files in België...

Ben je nieuwsgierig en wil je het bos weer door de bomen zien? Kom dan naar het Vormingplus-café. Eén maal per maand wordt het café omgetoverd tot 'De schemerzone'. Daar kan je jouw ervaring met deze verhalen delen en toetsen. Een academische of ideologische discussie is niet de bedoeling, wel een uitwisseling van ervaringen en visies, standpunten en invalshoeken, met een afwisselende methodiek.

Het thema van het gesprek wordt kort voordien vastgelegd. Wie zich op voorhand inschrijft, krijgt twee teksten over het thema toegestuurd.

Over de begeleiding:

Rie Vanduren is stafmedewerker bij Vormingplus MZW. Ze ontwikkelt en begeleidt vormingstrajecten voor mensen in (kans-)armoede. Ze tracht ook aandacht te wekken voor de problematiek van armoede bij het brede publiek. Rie begeleidt ook cursussen zoals 'Lichaam, bron van levenswijsheid'. Ze studeerde pedagogische wetenschappen en is actief emotioneel lichaamstherapeut. Haar dada is mensen ‘echt’ ontmoeten, bewuster in het leven staan, stilte en rust bewaren (o.a. via meditatie) midden in de chaotische wereld.

Maarten Vanhee is stafmedewerker bij Vormingplus MZW. Hij studeerde geschiedenis in Leuven. Bij Vormingplus is hij bezig met de thema's 'Kunst & Creatief' en 'Maatschappij & Milieu'. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de communicatie en eindredacteur van het 3-maandelijkse tijdschrift.

Hij raakt door het dolle heen van muziek, film en literatuur, geschiedenis en cultuur, en kalmeert vervolgens in de tuin, met vrijwilligerswerk in een boekhandel en het leren spreken van Italiaans.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.