De Schemerzone: een goede oude dag, maar hoe?

U bent hier

Home > De Schemerzone: een goede oude dag, maar hoe?

Gesprekken over de actualiteit

Wanneer

ma, 22/01/2018 - 17:00 - 18:30
Voeg toe aan kalender2018-01-22 16:00:002018-01-22 17:30:00UTCDe Schemerzone: een goede oude dag, maar hoe?Wandelweg 11 8500 Kortrijk

Waar

Vormingplus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen
Wandelweg 11
8500 Kortrijk

Prijzen

Standaardtarief - 0.00

Code: 187628

Opgelet: nieuw thema!

Samen met een verouderde bevolking komt ​de zorg voor die steeds groter wordende groep ouderen. Hoe gaan we hier mee om?
(C​ommerciële​)​ woon-zorgcentra ​​kampen met een tekort aan middelen om ouderen te verzorgen? Zorgbedrijven besparen op personeel en middelen ten koste van de zorgbehoevenden én het personeel; undercover-reportages over haast mensonterende behandelingen in woon-zorgcentra bereiken af en toe de media. Het aantal klachten over ouderenzorg is in 2017 bijna verdubbeld.

Waar ligt het probleem? Hoe kan het anders? Is ​schaalvergroting een oplossing? Kan het inzetten van slimme robot​ op termijn het personeelstekort invullen?  Of moeten we onze ouderen terug opnemen in eigen huis? 

Eén maal per maand wordt het Vormingpluscafetaria omgetoverd tot 'De schemerzone'. Daar kan je jouw ervaring met actuele verhalen delen en toetsen. Een academische of ideologische discussie is niet de bedoeling, wel een uitwisseling van ervaringen en visies, standpunten en invalshoeken.

Over de begeleiding:

Jan Timmerman is stafmedewerker bij Vormingplus MZW. Hij is verantwoordelijke voor de thema's 'Filosofie & Zingeving’ en 'Maatschappij & Milieu'. Daarnaast begeleidt hij filosofie-leesgroepen, modereert hij debatten en af en toe begeleidt hij een workshop familieopstellingen. Literatuur is nooit ver weg, lezen is een vorm van puzzelen, terwijl je in de spiegel kijkt. Al lezend verzamel je de stukjes en het resultaat trekt zich, als een horizon, steeds terug. Met meerdaagse staptochten laadt hij zijn batterijen op.

Online inschrijven is niet mogelijk voor deze activiteit.