De Schemerzone: de Tinder-liefdesmarkt

U bent hier

Home > De Schemerzone: de Tinder-liefdesmarkt

Gesprekken over de actualiteit

Wanneer

ma, 23/09/2019 - 17:00 - 18:30
Voeg toe aan kalender2019-09-23 17:00:002019-09-23 18:30:00GMT+01:00De Schemerzone: de Tinder-liefdesmarktWandelweg 11 8500 Kortrijk

Waar

Vormingplus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen
Wandelweg 11
8500 Kortrijk

Prijzen

Standaardtarief - 0.00

 

Het flirten en versieren speelt zich tegenwoordig hoofdzakelijk online af, met Tinder als uithangbord. "Je kan Tinder niet meer wegdenken", zegt relatiedeskundige Rika Ponnet. "Het heeft een grote impact op ons gedrag. Het versterkt het gevoel van inwisselbaarheid en vluchtigheid, het maakt dat we ons moeilijker engageren en kritisch zijn voor anderen."


Datingapps zijn verslavend, en zo zijn ze ook ontworpen. Want willen Tinder en andere datingapps wel dat we een partner vinden? Wat verklaar het succes? Omdat ze ons, zoals auteur Judith Duportail zegt, "ons het gevoel geven dat we op ieder moment van de dag met anderen kunnen communiceren, in een tijd waarin mensen zich extreem eenzaam voelen"?


Toch zijn er tekenen dat datingapps stilaan over hun hoogtepunt heen zijn. Grijpen we terug naar de 'analoge aanpak'?


In 'De schemerzone' gaan we maandelijks met elkaar in gesprek over een actueel thema. Dat thema leggen we 2 weken op voorhand vast. Een academische of ideologische discussie is niet de bedoeling, wel een uitwisseling van ervaringen en visies, standpunten en invalshoeken, met een afwisselende methodiek.

Partner:

Open Deur

Over de begeleiding:

Maarten Vanhee is stafmedewerker bij Vormingplus MZW. Hij studeerde geschiedenis in Leuven. Bij Vormingplus is hij bezig met de thema's 'Kunst & Cultuur' en 'Maatschappij & Milieu'. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de communicatie en eindredacteur van het 3-maandelijkse tijdschrift.

Hij raakt door het dolle heen van muziek, film en literatuur, geschiedenis en cultuur, en kalmeert vervolgens in de tuin, met vrijwilligerswerk in een boekhandel en het leren spreken van Italiaans.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.