'Days of Heaven': film met inleiding en nagesprek

U bent hier

Home > 'Days of Heaven': film met inleiding en nagesprek

Wanneer

do, 01/02/2018 - 19:30 - 21:45
Voeg toe aan kalender2018-02-01 18:30:002018-02-01 20:45:00UTC'Days of Heaven': film met inleiding en nagesprekWandelweg 11 8500 Kortrijk

Waar

Vormingplus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen
Wandelweg 11
8500 Kortrijk

Prijzen

Standaardtarief - 5.00

Code: 187518

e Amerikaanse regisseur Terrence Malick maakte in 1978 met 'Days of Heaven', "de mooist gefotografeerde film ooit" (Village Voice). Het was zijn tweede film, na het enthousiast ontvangen 'Badlands' 5 jaar eerder.
In de film spelen Richard Gere en Brooke Adams de geliefden Bill en Abby, in het Texas van 1916. 
'Days of Heaven' werd bejubeld, maar was geen groot kassucces. Malick zou pas 20 jaar laten zijn volgende film maken.

De schoonheid en rust van de film blijven filmmakers en publiek inspireren. In zijn esthiek verwijst de film naar de vroege stille films, maar evengoed naar schilders als Vermeer, Hopper, Andrew Wyeth of Jean-François Millet.
Wat maakt 'Days of Heaven' tot zo'n unieke film? Hoe komt de visie van Malick ('de filosoof onder de regisseurs') tot uiting? Waar haalde hij de mosterd?

Het werk van Millet staat centraal in twee tentoonstellingen in het Palais des Beaux-Arts in Rijsel die we bezoeken op vrijdag 19 januari (klik hier voor meer info). 

Opgelet: Engelstalige film met Engelse ondertiteling

Door gebruiker toegevoegde afbeelding   Door gebruiker toegevoegde afbeelding


 

Over de begeleiding:

Maarten Vanhee is stafmedewerker bij Vormingplus MZW. Hij studeerde geschiedenis in Leuven. Bij Vormingplus is hij bezig met de thema's 'Kunst & Creatief' en 'Maatschappij & Milieu'. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de communicatie en eindredacteur van het 3-maandelijkse tijdschrift.

Hij raakt door het dolle heen van muziek, film en literatuur, geschiedenis en cultuur, en kalmeert vervolgens in de tuin, met vrijwilligerswerk in een boekhandel en het leren spreken van Italiaans.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.