Darwin en ons dagelijks gedrag

U bent hier

Home > Darwin en ons dagelijks gedrag

Hedendaagse filosofie Waregem

Wanneer

di, 12/02/2019 - 20:00 - 22:00
Voeg toe aan kalender2019-02-12 20:00:002019-02-12 22:00:00GMT+01:00Darwin en ons dagelijks gedragSchakelstraat 8 8790 Waregem

Waar

Cultuurcentrum De Schakel
Schakelstraat 8
8790 Waregem

Prijzen

Standaardtarief - 7.00

15€ voor 3 avonden Hedendaagse filosofie Waregem (HVV-leden gratis).

Code: 198194

Met het wegvallen van de vroegere (kerkelijke) moraal en de oude, zogezegde zekerheden vraagt we ons meer en meer af wie we zijn en hoe het verder moet. We schelden elkaar op de sociale media uit voor ‘Gutmensch’ of ‘racist’, maar blijken allemaal diep in onszelf meer dan ooit te twijfelen. We stellen ons terecht dagelijks vragen over ons doen en laten. Vaak gaat het over triviale dingen die ons plots emotioneel raken, maar als we eens grondig willen nadenken, meer de fundamenten van ons gedrag willen vinden, dan blijken de zaken toch niet zo vanzelfsprekend te zijn. Darwin kan met zijn geniale evolutietheorie veel bijdragen tot het vinden van antwoorden op deze vragen.


In het Nederlandse taalgebied heeft professor Mark Nelissen enkele zeer toegankelijke boeken geschreven die veel oplossingen bieden voor zaken die we zo normaal vinden, maar die meestal wortelen in een zeer ver verleden en ons kunnen helpen een gefundeerd mensbeeld te vormen. Gedrag is immers een bijzonder complex gegeven. In zijn boek 'De bril van Darwin' beschrijft hij het principe van natuurlijke selectie en gaat na in hoeverre dit toepasbaar is op ons gedrag en het cluster taal, bewustzijn en communicatie.


Praktische info:

Kaarten kunnen ook de avond zelf aan de deur gekocht worden.

Inschrijven bij

Cultuurcentrum De Schakel
Tel:
056/621340
E-mailadres:

Partner:

Cultuurcentrum De Schakel
Humanistisch Vrijzinnige Vereniging

Over de begeleiding:

Prof. em. dr. Mark Nelissen is professor in de gedragsbiologie aan de Universiteit Antwerpen en lid van talrijke internationale adviesraden. Zijn jongste bestseller, 'Eindelijk oud', legt uit hoe Darwin je kan helpen om gelukkig ouder te worden.

Trefwoorden: Biologie, Gedrag, Lezing
Online inschrijven is niet mogelijk voor deze activiteit. Kijk onder 'Praktisch' voor meer info