Boterhammen in de bib: De kracht van literatuur

U bent hier

Home > Boterhammen in de bib: De kracht van literatuur

Wanneer

do, 26/11/2020 - 12:15 - 13:15
Voeg toe aan kalender2020-11-26 12:15:002020-11-26 13:15:00GMT+01:00Boterhammen in de bib: De kracht van literatuurLakenmarkt 9 8700 Tielt

Waar

Bibliotheek Tielt
Lakenmarkt 9
8700 Tielt

Prijzen

Standaardtarief - 2.50

2,5€ (vooraf inschrijven) soep en koffie inbegrepen.

 

Literatuur verrijkt met beelden en emoties. Lezen verscherpt je blik, het verwart en ontwart, het troost en geeft moed. Wat kunnen boeken voor ons betekenen? Rein Janssens reikt fragmenten aan uit boeken die haar hebben geraakt en waarvan zij denkt dat ze anderen ook zullen raken. Dankzij persoonlijke verhalen en ontmoetingen plaatst ze de auteurs in een ruimer kader. Dit maakt van haar verhaal een uniek evenement, dat je een bijzondere inkijk in taal, het schrijverschap en literatuur in het algemeen verschaft. 

Rein Janssens werkte in het uitgeversvak en schreef jeugdboeken onder het pseudoniem Eva De Wilde. Bij Standaard Uitgeverij verzorgde ze de promotie van talrijke nationale en internationale literaire vedettes. Ze verheldert enkele technische aspecten die het lezen zelf verdiepen, leest fragmenten voor uit boeken die haar hebben geraakt en die lezers ongetwijfeld ook zullen bekoren. Van de Italiaanse Elena Ferrante, de Nigeriaanse Ngozi Chimamanda Adichie, De Zuid-Afrikaanse Deon Meyer, de Britse auteurs Julian Barnes en Ian McEwan, tot de Nederlandstalige stemmen Saskia de Coster, Connie Palmen, Erwin Mortier, Jef Geeraerts, en vele, vele anderen… Aan de verhalen over de auteurs die ze heeft gekend of ontmoet in het kader van haar werk voegt ze ook een persoonlijke kleur toe.

In februari 2018 verscheen van Rein Janssens bij De Eenhoorn het kinderboek ‘Ik ben aap’. In augustus verschijnt ‘Ik ben dino’. Ze richt zich op beginnende lezers en maakt mensen warm voor de wondere wereld van de literatuur.

Inschrijven bij

Bibliotheek Tielt
Tel:
051/42 82 10
E-mailadres:

Partner:

Bibliotheek Tielt
Cultuurcentrum Gildhof

Over de begeleiding:

Online inschrijven is niet mogelijk voor deze activiteit. Kijk onder 'Praktisch' voor meer info