Boek en Koek: Liever sterven

U bent hier

Home > Boek en Koek: Liever sterven

Geerdt Magiels over zelfgekozen dood bij psychisch lijden

Wanneer

do, 18/03/2021 - 15:00 - 16:00
Voeg toe aan kalender2021-03-18 15:00:002021-03-18 16:00:00GMT+01:00Boek en Koek: Liever stervenVanackerestraat 20 8560 Wevelgem

Waar

Bib in het Park
Vanackerestraat 20
8560 Wevelgem

Prijzen

Standaardtarief - 6.00

(of 12 UiTpaspunten voor lezing + koffie + koek)

 

Jeroen Nilis vroeg om psychische en fysieke redenen euthanasie aan. Op zijn vraag en geïnspireerd door zijn ervaring van ondraaglijk psychisch lijden vroeg hij Geerdt Magiels om een boek te schrijven over het belang van een rationele dood en de mogelijkheid van een zelfgekozen dood, ook in de geestelijke gezondheidszorg. Jeroen ervoer zelfmoord als een onwaardige manier om te sterven en vond juist daarom euthanasie waardevol: een zacht einde, omringd door geliefden. Als alle alternatieven uitgeput zijn, is een genadig sterven het laatste en redelijke slotakkoord van het leven. 

Liever sterven is een uitnodiging tot een open gesprek over euthanasie waarin de dood en dus ook het leven zelf bespreekbaar worden.

Inschrijven bij

Bib in het Park
Tel:
056/433540

Partner:

Bib in het Park
Cultuurcentrum Wevelgem

Over de begeleiding:

Geerdt Magiels is bioloog en filosoof. curator, denker en schrijver. Hij schrijft en praat over wetenschap, kunst, gezondheid, biologie, breinen en genen. Hij schreef eerder 'Het geheim van de hersenchip, Freud & Darwin op de sofa' en 'Paul Janssen, pionier in farma & in China' en 'Recycle! Als afval grondstof wordt'. Over geestelijke gezondheid schreef hij 'Ingewikkeld' over (over)leven met psychose en 'Al te gek', een stigmadoorbrekend boek over psychose tussen brein en samenleving. Van zijn hand zijn ook 'Met Freud en Darwin op de sofa' over betrouwbare kennis en 'Eeuwige winst' over de circulair economie. Zijn recentste boek over kunst en wetenschap, 'This is not a chicken', maakte hij samen met Koen Vanmechelen en nu staan er boeken op stapel over de bijzondere jeugdzorg en kinderarmoede.

Online inschrijven is niet mogelijk voor deze activiteit. Kijk onder 'Praktisch' voor meer info