Biënnale van de Schilderkunst: tentoonstellingsbezoek in Deurle

U bent hier

Home > Biënnale van de Schilderkunst: tentoonstellingsbezoek in Deurle

Wanneer

zo, 16/09/2018 - 15:00 - 17:00
Voeg toe aan kalender2018-09-16 13:00:002018-09-16 15:00:00UTCBiënnale van de Schilderkunst: tentoonstellingsbezoek in DeurleMuseumlaan 9831 Deurle

Waar

Museum Dhondt-Dhaenens
Museumlaan
9831 Deurle

Prijzen

Standaardtarief - 10.00

Prijs exclusief toegangsticket. Koop je 's morgens een ticket, dan kan je dit tot eind september gebruiken voor het bezoek aan de de tentoonstellingen in Museum Dhondt-Dhaenens en het Roger Raveelmuseum.
Diezelfde (namid)dag bezoeken we ook de expo in Museum Dhondt-Dhaenens in Deurle.

Sociaal tarief - 5.00

Code: 187943

Drie kunstmusea uit de Oost-Vlaamse Leiestreek die samen een tentoonstelling organiseren, dat is de Biënnale van de Schilderkunst.


Deze editie spitst zich toe op het landschap, een genre dat reeds een lange historiek kent, maar ook vandaag een pregnant onderwerp vormt voor heel wat hedendaagse kunstenaars in relatie tot onder meer ecologie, politiek en globalisatie. Kunst, moderniteit en de Leiestreek zijn meer dan anderhalve eeuw met elkaar verbonden – van de landschapsschilders uit de negentiende eeuw, de Vlaamse expressionisten en de Nieuwe Visie tot hedendaagse creaties.


Kunst, moderniteit en de Leiestreek zijn meer dan anderhalve eeuw met elkaar verbonden – van de landschapsschilders uit de negentiende eeuw, de Vlaamse expressionisten en de Nieuwe Visie tot hedendaagse creaties. In Museum Dhondt-Dhaenens dienen landschappen van Constant Permeke en Valerius De Saedeleer, twee kunstenaars uit de eigen collectie, als vertrekpunt om een brug te slaan naar vandaag. Naast schilderkunst, zal ook het landschap in bewegend beeld aan bod komen aan de hand van een aantal hedendaagse films geselecteerd door curator Cis Bierinckx.

Ter gelegenheid van deze tentoonstelling en het 50-jarig bestaan van het Museum Dhondt-Dhaenens zal de immense raam-sculptuur Fenster van Isa Genzken de tuin en de omgeving van het museum activeren.


Tip: In de voormiddag brengen we een bezoek aan de tentoonstelling in mudel (het Museum van Deinze en de Leiestreek). Dat onderzoekt hoe kunstenaars de problematiek van ecologie en verantwoord omgaan met het landschap aankaarten in hun werk.We bezoeken beide tentoonstelling onder begeleiding van Joris Capenberghs.

Partner:

Vormingplus Vlaamse Ardennen-Dender

Over de begeleiding:

Joris Capenberghs is cultuurhistoricus en antropoloog, en is als freelance medewerker verbonden aan Waerbeke. Hij beweegt zich - als wandelaar, publicist, vertaler en curator - op het snijvlak van landschappen, erfgoed, artistieke expressie en natuurbeleving. Hij is o.a. docent bij Amarant, Vormingplus en Davidsfonds Academie.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar

Schrijf je in!

You must have Javascript enabled to use this form.